You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

 

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03267

„Gyártási technológia fejlesztés a HETTYEI-ÉPTECH Kft-nél”

 

Kedvezményezett neve: HETTYEI-ÉPTECH Kft.

 

Projekt bemutatása, projekt célja

A Hettyei-Éptech Kft. 2008. évi megalapításától kezdődően széleskörű építőipari tevékenységet folytat. Az elmúlt öt évben a vállalkozás fő kivitelezési területe a mezőgazdasági célú létesítmények építése, vas-beton szerkezetű műtárgyak létesítése és beruházások teljes körű lebonyolítása. 

A társaság céljai között szerepelt a piaci jelenlét bővítése, a költséghatékonyabb termelés megvalósítása, tevékenység bővítés innovatív technológiák bevezetésével, alkalmazásával. A megfogalmazott célok közös elérésére a saját termékgyártás megvalósítása nyújtotta a legoptimálisabb megoldást, amely az előregyártott építőipari betontermékek és a transzportbeton gyártást öleli fel. A kft. által kitűzött szakmai célok elérését szolgáló fejlesztést 2020 év során valósította meg, melynek eredményeként betonkeverő üzem (40 m3/óra) és építőipari előre gyártott betontermékeket előállító üzem létrehozása realizálódott. 

Az előre gyártott, eltérő típusú betontermékek gyártásához szükséges több ezer m2-es betonpálya tér és a fél-automata gyártás technológia rendelkezésre áll. A szabadtéren létrejött gyártási kapacitás „korlátozott termelést tesz lehetővé” a betontermék gyártásban az időjárási függőségből adódóan.

A termék előállítás időjárás függőségének hatását „a nyári forróság, és a téli fagyok” kívánja a társaság csökkenteni, illetve megszüntetni az előre gyártott termékek nyitott gyártási területének zárt térré történő átalakítása és a nyers kevert beton, mint alapanyag zárt térben történő gyártási lehetőségének megteremtése mellett.

Az előre gyártott beton termékek előállításához rendelkezésre álló betonpálya tér, zárt gyártó csarnokká történő átalakításával, valamint új betonkeverő berendezés üzembe helyezésével, a termékgyártás feltételei biztonságosabbá válnak, amely a termékminőség folyamatos, állandó fenntartását eredményezi.

A gyártási kapacitás bővülést az alábbi tényezők eredményezik:

-  a téli negatív hőmérsékletből adódó termelés leállás jelentősen csökken,

-  a nyári hőségben bekövetkező gyártási üzemszünetek teljes mértékben kiküszöbölhetővé válnak,

- a betonkeverő berendezés zárt temperált hőmérsékletű csarnokba történő létesítésével az alapanyag előállítás is mentesül a külső időjárási hatásoktól,

 - a meglévő betonkeverő berendezés folyamatos transzport beton előállítást tud végezni, megszűnnek a két eltérő minőségű betonalapanyag biztosítása érdekében szükséges technológiai átállási időszakok.

A csarnok szellőztető rendszere és a párásító technológiája a közvetlen hőhatások (napsugárzás, fagyhatások) kivédése mellet teszi lehetővé az optimális technológia szerinti beton érést, amely a magas minőségű termék előállítás alapfeltétele. 

A projekt további eleme a meglévő termelési, gyártási kapacitás bővítését szolgáló új automata KABAG WIGGERT HPGM 1500 típusú betonkeverő berendezés létesítése az építőipari betontermékek gyártása érdekében. 

A fejlesztés eredményeként létrejövő gyártási kapacitás növekedése mellett a gyártási költség megtakarítással összességében a termelési hatékonyság jelentős növekedése realizálódik.

A fejlesztés részét képezi egy 5 kWp szigetüzemű napelemes rendszer kiépítése és 100 órás marketing tanácsadás megvalósítása is.

A projekt teljes nettó költsége: 392 846 090 Ft, melyből a támogatás összege 216 065 350 Ft.

Projekt megvalósítási időszaka: 2021.07.13 – 2023.03.31.

GINOP-8.3.5-18/B

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram

Kedvezményezett neve: HETTYEI-ÉPTECH Kft.

        8330 Sümeg, Ipar u. 2.

Forgóeszköz finanszírozás bemutatása, projekt célja

 

A HETTYEI-ÉPTECH Kft. 2008. évi megalapításától kezdődően építőipari tevékenységet folytat. A társaság 100%-ban magyar magánszemély tulajdona, kezdetek óta változatlan a tulajdonosi struktúra. Az építőipar szinte minden ágazatában végzett építési feladatokat a cég, így széles körű ismeretekkel és szakmai tapasztalatokkal rendelkezik a kivitelezési területen, kiemelten a mezőgazdasági célú létesítmények építése, vas-beton szerkezetű műtárgyak létesítése és beruházások teljes körű lebonyolítása terén. 

A társaság folyamatos dinamikus fejlődést mutat az árbevétel az eredmény és a foglalkoztatotti létszám tekintetében. 

A vállalkozás a tapasztalatai és az elmúlt évek piaci fejlődési tendenciáinak alapján több célt is megfogalmazott. A célok között szerepelt a piaci jelenlét bővítése, a költséghatékonyabb termelés megvalósítása, tevékenység bővítés innovatív technológiák bevezetésével. A megfogalmazott célok elérésére érdekében a saját betontermék gyártás megvalósítása realizálódott 2019-2022. időszak alatt. A technológiai fejlesztés eredményeként létrejött az automata betonkeverő és az építőipari betontermék gyártó zárt üzem.

A fejlesztés II. ütemének megvalósításával létrejött gyártási kapacitáshoz szükséges megnövekedett alapanyag igény és termelési költségek finanszírozását szolgálja a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” keretében nyújtott 60.000.000 Ft összegű tartós forgóeszköz hitel. A kölcsön összegével a növekvő nyers- és alapanyag mennyiség, valamint az ár növekedés, és az emelkedő gyártási költségek finanszírozhatósága megteremthető, amely a gyártás folyamatos biztosítását eredményezi.

MEZŐGAZDASÁGI KIVITELEZÉS

Istállók, állattartó telepek, fedett etetők, terményszárítók, takarmánytárolók, terménytárolók, híg- és szerves trágyatárolók, komplett szennyvíz telepek, csapadékvíz- és csurgaléklé elvezetés.

GENERÁL KIVITELEZÉS

Ipari, turisztikai, önkormányzatoknak, közületeknek és magánszemélyeknek végzett beruházások, turisztikai célú beruházások, Ipari csarnokok, telephelyek, irodaházak, gyártó üzemek, családi házak, garázsok, tároló épületek.

TERVEZÉS

Tervezés során teljes körű szolgáltatást nyújtunk, a koncepciótervektől az engedélyezési terveken át a kiviteli tervdokumentációig, 3D tervezéssel. Pályázati tervdokumentációk készítését is vállaljuk

PÁLYÁZATOS ANYAGOK ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Pályázati anyagok összeállítása, pályázatnak megfelelő formában, hozzá tartozó tervezések, megvalósulási rajzok és pályázatos költségvetések készítését vállaljuk.

ALAPANYAG ÚJRAHASZNOSÍTÁS, HULLADÉKKEZELÉS

Hulladékgazdálkodási tevékenységünk az inert hulladék hasznosítására körvonalazódik, mellyel nagy mennyiségben deponált építési-bontási hulladékot vonunk ki a hulladékkörből.Betondarálás, épületdarálás.

ACÉLSZERKEZET GYÁRTÁS

Acélszerkezetek gyártása és kivitelezése, ipari csarnokok, mezőgazdasági csarnokok, létesítmények, egyedi vázszerkezetek, technológiai létesítmények, karámrendszerek, tárolók, raktárak, csarnokok gyártása, szerelése.